Vergoeding diëtetiek & sportdiëtetiek

Jaarlijks ontvang je 3 uur (±€180) vergoeding vanuit de basisverzekering voor dieetadvies. Dit wordt met je eigen risico verrekend wanneer je ouder bent dan 18. 

Momenteel heb ik geen contracten met zorgverzekeraars. Dit heeft een aantal redenen: 

  • Zorgverzekeraars reserveren een beperkte tijd voor paramedici om adviezen uit te werken. Door niet aan deze tijd vast te zitten verzorg ik voor jou meer dan alleen een saai Excel bestand met advies, maar kan ik je een mooi document opsturen waarin je jouw adviezen, tips, tricks en variatielijsten in terug kunt vinden. Dit betekent, meer tijd voor persoonlijke aandacht! 
  • Je weet direct wat je betaalt (bekijk onze tarieven) en komt aan het eind van het jaar niet voor verrassingen te staan. 

Wat betekent dit voor jou?

Voor jou betekent dit dat je het beste contact op kan nemen met je eigen zorgverzekeraar om te vragen wat zij vergoeden voor dieetadvies van een niet-gecontracteerde diëtist. Op die manier weet je wat je uiteindelijk kwijt bent aan dieetadvisering. 

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Je neemt contact op met jouw zorgverzekeraar en vraagt wat zij vergoeden voor dieetadvisering voor een niet-gecontracteerde diëtist. 
  2. Na een consult & advisering bij mij, ontvang je van mij de factuur. 
  3. Je betaalt deze factuur aan mij. 
  4. De factuur stuur je vervolgens door naar jouw zorgverzekeraar en zij vergoeden het besproken bedrag. 

De factuur bevat de codes die de zorgverzekeraar nodig heeft om er zeker van te zijn dat jij geadviseerd wordt door een diëtist. 

Momenteel zijn we vanuit Het Voedingslab druk bezig met het aangaan van samenwerkingen omdat we merken dat we met deze samenwerking meer mensen kunnen ondersteunen. En dat is uiteindelijk wat we het allerliefste doen! 

Wanneer de contracten rond zijn, en jij als client dekking krijgt door de zorgverzekering passen we de informatie op deze pagina aan.  

Voor alle cliënten die op het moment van het afsluiten van contracten in behandeling zijn, wordt persoonlijke berichtgeving verzorgd.