Sportdiëtist

Naast regulier voedingsadvies kun je bij mij terecht voor mijn expertise: begeleiding in sportvoedingHeb je specifieke vragen met betrekking tot voeding rondom en tijdens trainingen? Voor (onvoorspelbare) wedstrijddagen of tijdens herstel van een blessure? Ik help je daar graag bij! 

Bij sportprestaties komt een hoop kijken: trainingen, herstel, rust, fysiotherapie, mentaal sterk worden en ook voeding speelt een belangrijke rol. Wellicht herken je het gevoel dat je ineens tijdens die ene belangrijke wedstrijd of intensieve training niet meer vooruit te branden was. Dit is vaak een gevolg van een niet-optimale voedingsstrategie. Om dit goed aan te pakken kijk ik graag naar jou naar jouw persoonlijke behoefte als het gaat om leveren van inspanning en het optimaliseren van je sportprestaties. 

Een combinatie van de juiste voedingsstoffen, vocht, timing, regelmaat, vooruitdenken en praktische invulling zijn onderdelen van de advisering. 

Je kan bij mij terecht voor: 

  • Het optimaliseren van sportprestaties;
  • Het verlagen van vetmassa;
  • Het vergroten van spiermassa;
  • Herstel na blessure;
  • Het verhelpen en voorkomen van vermoeidheid rondom en tijdens training;
  • Het verhelpen en voorkomen van maag- darmklachten tijdens (duur)inspanning;
  • Het monitoren van gewicht en gezondheid; 
  • Het monitoren van eetproblematiek in combinatie met trainingen/ wedstrijdsport. 

Werkwijze sportvoedingsadvies

Het eerste gesprek is de intake, tijdens dit consult breng ik jouw wensen en behoeften in kaart en vorm ik een compleet beeld van jouw huidige leefpatroon.

We stellen samen een aantal doelstellingen waar je direct mee aan de slag kan, op basis van jouw hoofddoelstelling. Deze basis is de start van onze samenwerking. 

Het eerste consult duurt ongeveer een uur, hierna ga ik voor je aan de slag, je kan binnen twee tot drie werkdagen jouw persoonlijk sportvoedingsplan per e-mail verwachten. De duur en intensiteit van de behandeling hangt af van jouw wensen en behoeften en blijf ik met je bespreken gedurende het behandeltraject. 

Wanneer je interesse hebt in het nog meer afstemmen van jouw voeding op jouw sportieve doelstellingen, kunnen we ook lichaamssamenstelling monitoren. Wil je daar meer over weten, kijk dan hier wat ik voor je kan betekenen.  

Op zoek naar een sportdiëtist in Nijmegen?

Ik bied persoonlijk sportvoedingsadvies aan waarbij jouw wensen en behoeften centraal staan. In combinatie met wetenschappelijk inzicht help ik je verder! Neem vrijblijvend contact met mij op of meld je aan via het aanmeldformulier