Sportdiëtist

Naast regulier voedingsadvies kun je bij ons terecht voor onze expertise: voedingsbegeleiding van sporters. Heb je specifieke vragen met betrekking tot voeding rondom en tijdens trainingen? Voor (onvoorspelbare) wedstrijddagen of tijdens herstel van een blessure? Wij helpen jou daar graag bij! 

Naast regulier voedingsadvies kun je bij ons terecht voor onze expertise: voedingsbegeleiding van sporters. Heb je specifieke vragen met betrekking tot voeding rondom en tijdens trainingen? Voor (onvoorspelbare) wedstrijddagen of tijdens herstel van een blessure? Wij helpen jou daar graag bij! 

Sportvoedingsbegeleiding

Bij sportprestaties komt een hoop kijken: trainingen, herstel, rust, fysiotherapie, mentaal sterk worden en ook voeding speelt een belangrijke rol. Wellicht herken je het gevoel dat je ineens tijdens die ene belangrijke wedstrijd of intensieve training niet meer vooruit te branden bent. Dit is vaak een gevolg van een niet-optimale voedingsstrategie. Om dit goed aan te pakken wordt er naar jouw persoonlijke behoefte gekeken als het gaat om het leveren van inspanning en het optimaliseren van je sportprestaties. 

Een combinatie van de juiste voedingsstoffen, vocht, timing, regelmaat, vooruitdenken en praktische invulling zijn onderdelen van de advisering. 

Je kunt bij ons terecht voor: 

  • Het optimaliseren van sportprestaties;
  • Optimaliseren van je lichaamssamenstelling (verlagen/vergroten van vet- en/of spiermassa;)
  • Voedingsadvies bij blessure;
  • Het verhelpen en voorkomen van vermoeidheid rondom en tijdens training;
  • Het verhelpen en voorkomen van maag- darmklachten tijdens (duur)inspanning;
  • Het monitoren van gewicht en gezondheid; 
  • Het monitoren van eetproblematiek in combinatie met trainingen/ wedstrijdsport. 

Werkwijze sportvoedingsadvies

Het eerste gesprek is de intake, tijdens dit consult worden jouw wensen en behoeften in kaart gebracht en zo wordt er een compleet beeld van jouw huidige leefpatroon gemaakt. We stellen samen een aantal doelstellingen op waarmee je direct mee aan de slag kan. Deze doelen vormen de basis en de start van onze samenwerking.

Het eerste consult duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur, hierna gaan wij voor je aan de slag, je kan binnen een week jouw persoonlijk sportvoedingsplan per e-mail verwachten. De duur en intensiteit van de behandeling hangt af van jouw wensen en behoeften en wordt met je besproken gedurende het behandeltraject. Het is ook mogelijk online consulten in te plannen.

Daarnaast is het mogelijk om jouw lichaamssamenstelling te meten en te laten monitoren tijdens de begeleiding. Wil je daar meer over weten, kijk dan hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

Op zoek naar een sportdiëtist in Nijmegen of Ede?

Wij bieden persoonlijk sportvoedingsadvies aan waarbij jouw wensen en behoeften centraal staan. In combinatie met wetenschappelijk inzicht helpen wij jou verder! Neem vrijblijvend contact op of meld je aan via het aanmeldformulier

sportdietist nijmegen