Onze diensten

Nutrition & Science: je bent bij Het Voedingslab aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar professionele begeleiding van een diëtist en sportdiëtist. Je kunt bij ons terecht met vragen over o.a. ondergewicht, overgewicht, meer plantaardig voedingspatroon, maag-darmklachten en uiteraard sport gerelateerd advies.

Diëtist

Voeding heeft invloed op je mentale en fysieke gezondheid. Helaas is er ook veel informatie te vinden en is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Om voeding goed te laten aansluiten om jouw, is het belangrijk een compleet beeld te krijgen van jouw huidige leefstijl. Naast voeding kijken wij naar beweging, jouw dag invulling, ontspanning en speelt slaap ook een belangrijke rol. Wil je werken aan je gezondheid? Laat je begeleiden door een diëtist.

Sportdiëtist

Sport en voeding gaan hand in hand! Door eigen ervaring met roeien, wielrennen en krachttraining, weet ik wat voeding voor je kan doen op belangrijke momenten. Om jou te helpen het maximale uit je trainingen en wedstrijden te halen combineer ik mijn ervaring, wetenschappelijk onderzoek en jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kunnen we samen ontdekken wat jouw optimale voedingsstrategie is! Door jou vragen te stellen en uitleg te geven, leer je welke keuzes je helpen met het behalen van jouw doelstellingen. Op deze manier kun je deze kennis en ervaring meenemen en heb je onze hulp op de lange termijn niet meer nodig. 

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op jouw voedingskeuzes. Denk bijvoorbeeld aan de invulling van de volgende vragen; Wat wil je bereiken? Hoe bouw je bijvoorbeeld spiermassa op? Hoe ga je om met verschillende trainingsperiodes in het jaar? Wat doe je wanneer je veel reistijd hebt? Hoe ga je om met reizen naar en in het buitenland (denk aan jetlag, temperatuur, hoogteverschillen, onbekende producten)? Wat is je strategie op onvoorspelbare wedstrijddagen? Wat heb je nodig en hoe pak je het praktisch aan? 

Daarnaast kan voeding bijdragen aan hersteltraject van een blessure. En beter nog; het voorkomen ervan! Zijn er andere vragen die je hebt, met betrekking tot wedstrijd- en topsport? Schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen, laat je begeleiden door een sportdiëtist.

Lichaamssamenstelling meten

Ben jij benieuwd naar jouw lichaamssamenstelling, -type en wat de uitslagen betekenen voor jou? Bij een lichaamssamenstelling meting wordt gebruik gemaakt van de ISAK methode. Dit is een internationaal vastgestelde methode waarbij een Harpender huidplooimeter wordt gebruikt. 

Een eerste ISAK meting bestaat uit het meten van verschillende lichaamspunten. De meting neemt ongeveer 20-30 minuten in beslag. Hierbij worden botpunten afgetekend op jouw lichaam, dit is belangrijk omdat dit aangeeft waar de metingen op jouw lichaam plaatsvinden. Lees meer over lichaamssamenstelling meten.

Sportvoeding & supplementen

Ben jij benieuwd naar het effect van sportvoeding en supplementen en of jij er baat bij hebt? Door jou inzicht te geven in jouw trainingen, wat voeding voor je betekent hierin, leren wij jou wat voor jou kan werken en welke producten je beter kan laten staan. Lees meer over sportvoeding & supplementen.