Lichaamssamenstelling meten

Voeding en gezondheid gaan hand in hand. Wanneer je aan de slag gaat met het aanpassen van jouw voedingspatroon, kan het interessant zijn om te monitoren wat het effect is op jouw lichaamssamenstelling. 

Door je regelmatig, gedurende een langere periode te meten, kunnen we de voedingsstrategie steeds meer personaliseren.  

Het meten van lichaamssamenstelling kan ter ondersteuning dienen van:

  • Periodisering gedurende het jaar (wat is het effect van zware trainingen, lichte trainingen, taper & de voedingsstrategie?)
  • Het monitoren van groei en prestatie voor jonge (top)sporters; 
  • Het verkrijgen van inzicht in mentale gesteldheid en verandering in lichaamssamenstelling;
  • Het optimaliseren van je voedingsstrategie bij interesse! 

Hoe werkt een lichaamssamenstelling meting?
Aan de hand van internationaal vastgestelde metingen (ISAK methode) verzamelen we gegevens over (het verloop van) jouw lichaamssamenstelling. De sportdiëtist is hiervoor gecertificeerd en blijft up-to-date waardoor wij kwaliteit kunnen blijven leveren. Middels acht huidplooien, vijf omtrekmaten en twee botbreedtes wordt jouw lichaamssamenstelling in kaart gebracht. Daarbij wordt er uitleg gegeven over wat jouw lichaamstype is en wat de uitkomst voor jou betekent. 

Ter voorbereiding van een meting hoef je niets te doen. Een nul-meting neemt gemiddeld 30 minuten in beslag, hierbij worden alle bovengenoemde punten gemeten. 

Een vervolgmeting neemt ongeveer 20 minuten in beslag, hierbij is het niet nodig alle metingen opnieuw uit te voeren. Na het verzamelen van alle gegevens krijg je uitleg over de uitkomsten en ontvang je een terugkoppeling per e-mail. 

Wil jij je lichaamssamenstelling laten meten in Nijmegen of Ede?

Wij helpen je graag inzicht te geven in je lichaamstype en lichaamssamenstelling. Neem vrijblijvend contact op of meld je aan via het aanmeldformulier.

lichaamssamenstelling meten